Connect with us

featured

HUR VÄLJER JAG EN PLATTSÄTTARE?

Published

on

När du står inför en badrumrenovering eller när du behöver hjälp med att lägga in golvklinker och kakel i andra utrymmen i ditt hus så behöver du en plattsättare.

Självklart kan du göra jobbet själv men Kakelspecialisten rekommenderar inte att du utför våtrumsarbeten själv utan hänvisar till en behörig plattsättare.

Till höger hittar du en länk till Byggkeramikrådets sökfunktion för behöriga plattsättare. Observera att Kakelspecialisten inte har egna plattsättare.

Tips för att anlita en plattsättare

1. Välj alltid en behörig plattsättare när du renoverar ditt badrum/våtrum. Kontrollera att plattsättaren är behörig på www.bkr.se.

Att vara behörig innebär att plattsättaren fått utbildning av branschorganisationen Byggkeramikrådet och följer BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum).

Branschreglerna styr tätskiktsarbetet. Behöriga plattsättare ska kunna uppvisa en behörighetslegitimation.

2. Gör en skriftlig offertförfrågan. Var detaljerad med dina specifika önskemål och vad som ska ingå i arbetet och vad du vill ska få gjort.

Be alltid om att få information om f-skattebevis, behörighet, och även kreditvärdighet.

3. Ta in flera offerter. Skicka din förfrågan till flera företag för att kunna jämföra priset.

Titta på att jämföra material och underarbeten mellan olika företag.

4. Kontrollera företaget. När du bestämt dig för en offert, kontrollera företaget. Be företaget lämna referenser och kontrollera dem.

Kontrollera behörighet via www.bkr.se. kontrollera F-skattebevis www.skatteverket.se. Kontrollera försäkringar.

5. Skriv avtal. Skriv alltid ett skriftligt avtal med plattsättaren oavsett hur stort eller litet jobbet är. Använd gärna Hantverksformuläret.

Glöm inte ROT-avdraget!
Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag, om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i.

Läs mer på Skatteverkets hemsida

https://www.kakelspecialisten.se/kakelsupporten/anlita-plattsaettare

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

featured

Svensk inredningsaktör fyller 100 år – Vedum Kök & Bad

Published

on

By

En trotjänare bland de svenska inredningsaktörerna, Vedum Kök & Bad, firar 100 år under 2019.

Ett sekel av inredning och hantverk, där flera hundra tusen kök och badrum har lämnat fabriken i Vedum för att ta plats i de svenska hemmen.

– Vi har upplevt allt från 20-talets spegelluckor och låga diskbänkar, till 40-talets funkiskök utan plats för matbord – hela vägen fram till dagens personliga kök.

Om snickarglädje och kvalitet varit i fokus senaste 100 åren, tror vi att kommande 100 år kommer att handla om hållbarhet, flexibilitet och innovation.

För oss är kopplingen mellan dåtid, nutid och framtid självklar, och i år känns den förstås extra stark, säger Vedums VD och ägare Magnus Efraimsson.

Först ut i 100-årsfirandet är lanseringen av köket ”Alice Anno 2019”. Ett klassiskt kök som inspirerats av Vedums tidiga estetik, blandat med moderna funktioner.

Platsbyggda sittplatser och häll med inbyggd fläkt möter ett rymligt hörnskafferi och en klassisk porslinsho. Ett ljust kök som kombinerar 100 års hantverkstradition, med framtidens funktionalitet.

Vedum Kök & Bad grundades år 1919 av snickaren Viktor Lindberg med en vilja att skapa de bästa förutsättningarna i människors hem.

På det västgötska familjeföretaget tillverkas idag omkring 18 000 kök och 21 000 badrumsinredningar per år. Framgångsreceptet är enkelt, det stavas Vedum.

– Vår historia började här, i Vedum i Västergötland. Vi grundades här, vi tillverkar allt här, och många av våra medarbetare bor här.

Att vi hållit fast vid våra rötter är en nyckel till vår framgång. Våra 100 år av kunskap vill många ta med sig hem, säger Magnus Efraimsson.

https://www.vedum.se/

Continue Reading

featured

Det finns mycket man kan göra trots liten yta.

Published

on

By

9 inspirerande små badrum. Det finns mycket man kan göra trots liten yta. Här visar vi 9 bilder vi gillar och hoppas kan inspirera!

Continue Reading

featured

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES

Published

on

By

HEMNES – en badrumsdröm

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES, möbler med ett traditionellt men ändå modernt uttryck som står sig år efter år.

Därför känns det helt självklart att HEMNES nu också tar plats i badrummet.

När vi drömmer om ett nytt badrum är det ofta två spår som kommer upp, den ena är det moderna avskalade badrummet med en ångande SPA känsla, det andra är det romantiska, ljusa och klassiskt möblerade rummet, där HEMNES uttryck ligger precis på stilen.

När badrumsserien skulle tas fram, skapades en större grupp kring utvecklingsteamet för att ta reda på vad som skulle göra badrummet lättare att använda och tillsammans komma upp med nya lösningar. Resultatet är en låg förvaringsbänk, en öppen kommod med praktiskt rymlig låda, en hylla och ett fristående nätt skåp med glasdörrar.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

https://livethemma.ikea.se/kategori/badrum/

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Populär