Connect with us

featured

Kåge Reklambyrå.

Published

on

Kåge reklambyrå grundades av fotografen och företagaren Carl-Gunnar “Kåge” Nilsson år 1947.

Firman skulle från början heta Cege Reklamfirma men eftersom namnet var upptaget fick det bli Kåge Reklambyrå.​

Firman låg då på Apgränd bland kullerstensgatorna i centrala Ystad, inhyst i ett 1700-tals korsvirkeshus.

Skyltarna var från början handmålade eller screentryckta och kunderna bestod av stadens butiker och företag.​

Under 50- och 60-talet expanderar företaget och i mitten av 60-talet flyttas firman till Åkarp utanför Malmö.

Flytten ger många nya jobb inom bland annat byggbranchen.

Efter några år flyttar firman igen och inhyst i familjens garage i Staffanstorp utgör skylt- och bildekor fortfarande en stabil grund att stå på.

1972 flyttar Kåge reklambyrå till en gård i Vallby mellan Staffanstorp och Dalby.

Med större lokaler expanderar företaget snabbt och man kan nu erbjuda reklamproduktion med repro, tryckeri med både screen och offset samt en komplett skyltverkstad.

Dock produceras fortfarande alla skyltar och original för hand. Under denna tid grundläggs många av de kundrelationer som Kåge reklam har kvar än idag.

​Under 80-talet blir man tvungen att avveckla tryckeriet på grund av vikande konjunktur.

1984 börjar sonen Oskar Lärn arbeta så smått i företaget. Ny teknik blir tillgänglig och 1986 införskaffas företagets första dator! Nu produceras trycksaker i en- till fyrfärg, byggskyltar, mässmaterial och bildekor.​

1991 börjar Oskar arbeta på allvar och han ansvarar för produktionen fram till 1997 då han tar över ägandet.

I början av 2005 går Mats Härstedt in som delägare i Kåge reklambyrå – han hade tidigare anlitats som konsult i företaget.

Våren 2007 fyller Kåge reklambyrå 60 år och i samband med detta flyttar verksamheten till nya större lokaler i Kyrkheddinge.

2008 slutar Oskar Lärn på Kåge reklambyrå. Mats Härstedt tar över som ny ägare och våren 2010 byter Kåge reklambyrå namn till Kåge reklam AB.​

https://kgreklam.se/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

featured

Svensk inredningsaktör fyller 100 år – Vedum Kök & Bad

Published

on

By

En trotjänare bland de svenska inredningsaktörerna, Vedum Kök & Bad, firar 100 år under 2019.

Ett sekel av inredning och hantverk, där flera hundra tusen kök och badrum har lämnat fabriken i Vedum för att ta plats i de svenska hemmen.

– Vi har upplevt allt från 20-talets spegelluckor och låga diskbänkar, till 40-talets funkiskök utan plats för matbord – hela vägen fram till dagens personliga kök.

Om snickarglädje och kvalitet varit i fokus senaste 100 åren, tror vi att kommande 100 år kommer att handla om hållbarhet, flexibilitet och innovation.

För oss är kopplingen mellan dåtid, nutid och framtid självklar, och i år känns den förstås extra stark, säger Vedums VD och ägare Magnus Efraimsson.

Först ut i 100-årsfirandet är lanseringen av köket ”Alice Anno 2019”. Ett klassiskt kök som inspirerats av Vedums tidiga estetik, blandat med moderna funktioner.

Platsbyggda sittplatser och häll med inbyggd fläkt möter ett rymligt hörnskafferi och en klassisk porslinsho. Ett ljust kök som kombinerar 100 års hantverkstradition, med framtidens funktionalitet.

Vedum Kök & Bad grundades år 1919 av snickaren Viktor Lindberg med en vilja att skapa de bästa förutsättningarna i människors hem.

På det västgötska familjeföretaget tillverkas idag omkring 18 000 kök och 21 000 badrumsinredningar per år. Framgångsreceptet är enkelt, det stavas Vedum.

– Vår historia började här, i Vedum i Västergötland. Vi grundades här, vi tillverkar allt här, och många av våra medarbetare bor här.

Att vi hållit fast vid våra rötter är en nyckel till vår framgång. Våra 100 år av kunskap vill många ta med sig hem, säger Magnus Efraimsson.

https://www.vedum.se/

Continue Reading

featured

Det finns mycket man kan göra trots liten yta.

Published

on

By

9 inspirerande små badrum. Det finns mycket man kan göra trots liten yta. Här visar vi 9 bilder vi gillar och hoppas kan inspirera!

Continue Reading

featured

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES

Published

on

By

HEMNES – en badrumsdröm

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES, möbler med ett traditionellt men ändå modernt uttryck som står sig år efter år.

Därför känns det helt självklart att HEMNES nu också tar plats i badrummet.

När vi drömmer om ett nytt badrum är det ofta två spår som kommer upp, den ena är det moderna avskalade badrummet med en ångande SPA känsla, det andra är det romantiska, ljusa och klassiskt möblerade rummet, där HEMNES uttryck ligger precis på stilen.

När badrumsserien skulle tas fram, skapades en större grupp kring utvecklingsteamet för att ta reda på vad som skulle göra badrummet lättare att använda och tillsammans komma upp med nya lösningar. Resultatet är en låg förvaringsbänk, en öppen kommod med praktiskt rymlig låda, en hylla och ett fristående nätt skåp med glasdörrar.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

https://livethemma.ikea.se/kategori/badrum/

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Populär