Connect with us

featured

MICROCEMENT

Topciment Microcement är en dekorativ kompositbeläggning baserad på cement

Published

on

Microcement är en kompositbeläggning baserad på cementvattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment.

Det är ett perfekt material för både inomhus och utomhusbruk. Det kan appliceras på golv, väggar, tak, badrum, bänkskivor, terrasser, till och med i swimmingpoolen.

Dess skarvlösa yta ger inte bara materialet ett mycket stilrent och exklusivt utseende, det gör det även väldigt lätt att städa och underhålla.

Kan microcement användas i badrum och är det godkänt?

Ja, microcement är ett perfekt material för badrum. I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum.

D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt.

Vi använder LIP som är en av många godkända “folier”. Läs mer om vad som gäller på gvk.se

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så måste man inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt.

Man kan istället applicera microcementen ovanpå kaklet/klinkern och då slippa en massa extra jobb och utgifter.

För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader.

Väljer du istället microcement så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett.

Tätskiktet behöver då inte heller vara godkänt enligt dagens tätskikts regler sålänge ytskitet är intakt.

Detta då renoveringen inte innebär att man river ut det gamla badrummet.

För att detta ska kunna utföras krävs det att alla plattor är intakta samt självklart att det inte är någon läcka i badrummet.

I dessa fall måste badrummet renoveras från grunden.

Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan inte hoppa över några renoveringsmomoment.

Med microcementen kan man få en enhetlig yta, där t.o.m badkar och vask kan vara gjort av microcement.

Detta kan verkligen ta ditt badrum till en ny nivå.

Om du bor i ett område med mycket kalk/surt vatten bör du vara medveten om att det kan uppstå kalkfläckar.

Vissa gillar denna “patina”, andra motverkar fläckbildningen genom att använda en handduk/vattenskrapa. Valet är ditt.

https://designcement.se

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

featured

BKR Behörig Våtrum

Published

on

By

BKR Behörig Våtrum

Behöriga företag är utbildade av Byggkeramikrådet och arbetar i enlighet med ”Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum” (BBV).

Idag är BKR den självklara auktoriteten när det gäller användandet av keramiska material, såväl i våtrum som i torra utrymmen.

Byggkeramikrådets Branschregler för våtrum, BBV, är för keramiska konstruktioner i våtrum av hela ”Byggsverige” ansedda som riktlinjer för fackmässighet inom området.

Behörigheten ger rätt att utfärda Byggkeramikrådets kvalitetsdokument, en egenkontroll som visar att ditt våtrum är byggt på ett fackmässigt sätt.

Företag som följer BBV använder godkända tätskiktssystem samt väljer i övrigt lämpliga material och konstruktioner.

Branschreglerna gäller för funktion och applicering av tätskiktssystem på olika underlag då kakel, klinker eller mosaik skall utgöra ytskikt på golv och väggar i våtrum.

Läs mer på Byggkeramikrådets webbsajt.

Continue Reading

featured

Fem tips när du ska välja hantverkare

Published

on

By

Är rörmokaren pålitlig? Blir snickaren klar i tid? Genom att vara noggrann, tydlig och fråga efter referenser kan du förebygga många bekymmer. Här listar vi de viktigaste punkterna att tänka på när du väljer hantverkare.

Du har bestämt dig för att renovera hemma och är på jakt efter en hantverkare. Genom att vara noggrann och tydlig i början av processen så minimerar du risken att känna dig lurad i slutändan. Villaägarnas rådgivare får årligen hjälpa många uppgivna husägare som råkat illa ut. Vanligtvis handlar det om dåligt utförda arbeten eller att man inte förstått vad som ingått i offerten.

1. Ta in flera offerter

Vid större arbeten rekommenderar vi att du tar in skriftliga offerter från flera olika håll. Kontrollera att priset är inklusive moms och att offerten innehåller allt som ska utföras. Om offerten specificeras i delar så som material, arbete, kostnad för underentreprenörer och så vidare, kan du lättare bedöma offerten och jämföra den med andra.

2. Ta referenser

Det säkraste sättet att bli nöjd med sitt val av hantverkare är att ta referenser från tidigare kunder. Är hantverkaren pålitlig och gör hen ett bra jobb?  Kolla också på Råd & Röns Svarta lista samt på andra sajter där kunder kan lämna omdömen.

3. Fråga efter F-skattebevis

Kontrollera alltid att hantverkaren har F-skattebevis och är momsregistrerad. Annars är det att betrakta som ett svart jobb. Har du inte kvitto på tjänsten kan du bli skyldig att betala arbetsgivaravgifter och skatt för hantverkaren. Kontrollera också att det inte finns några obetalda skatter eller andra skulder hos kronofogden samt att hantverkaren har ansvarsförsäkring.

4. Upprätta skriftligt avtal

Du bör alltid skriva ett avtal med hantverkaren. Se till att tydligt specificera omfattningen av arbetet samt datum då jobbet ska vara klart. Tänk på att avtalet måste undertecknas av behörig firmatecknare för att gälla. Bestäm redan från början om det ska vara fast pris, löpande räkning eller takpris, och skriv in detta i avtalet.

5. Ha en dialog och var tydlig

Utgå inte från att hantverkaren förstår exakt vad du menar, du måste vara tydlig med vilka val du gör och vad som är viktigt för dig redan inför upphandling. Det är du som vet hur du vill ha det. Tänk på att sena ändringar ofta blir dyra. Se även till att vara tillgänglig, åtminstone på telefon, för att lämna kompletterande information till hantverkarna. Fördelen med att vara på plats är att man kan upptäcka eventuella misstag och åtgärda dessa i tid.

https://www.villaagarna.se/radgivning-och-tips/juridik/artiklar/valj-ratt-hantverkare2/

Continue Reading

featured

Intellivent SKY DESIGN- bästa badrumsfläkten

Published

on

By

Nu lanserar Fresh AB världsnyheten Intellivent SKY.

Helt i enlighet med sin egen devis att vilja förse världen med ett hälsosamt inomhusklimat, har Fresh utvecklat en helt unik badrumsfläkt med sinnrika sensorer.

Lukt och fukt försvinner fort

Som enda fläkt i världen har Intellivent SKY utrustats med en luktsensor som känner av starka lukter.

När sensorn upptäcker en stark lukt ökar fläkten varvtalet och avlägsnar snabbt lukten för att luften hela tiden ska kännas fräsch.

http://www.fresh.se/sv/badrumsflaektar/intellivent-sky-design.php

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Populär