Connect with us

featured

Professionell plattsättning i badrum

Det finns tillfällen då det lönar sig att anlita professionell arbetskraft.

Published

on

Professionell plattsättning i badrum

Det finns tillfällen då det lönar sig att anlita professionell arbetskraft. Det gäller inte minst vid kakel- och plattsättning i badrummet. Få saker i hemmet innebär nämligen en så stor risk för problem som när ett badrum renoveras. Det gäller att få till varenda detalj korrekt, och för en lekman kan detta bli en övermäktig uppgift. Det räcker inte långt att få till snygga rader av kakel eller klinker. Det som inte syns på ytan utan döljs därunder, är mycket viktigare än så.

Plattsättare inget lekmannajobb

Det är en grannlaga uppgift att lyckas ställa de hårt uppsatta krav som finns vad gäller byggnationen av ett badrum. Regelverket är omfattande, och det beror på att risken för fuktskador är stor om inte allt går helt korrekt till. När ett badrum byggs om läggs lager på lager av olika massor och skikt. Tillsammans bildar de en helhet som framför allt ska se till att väggar och golv blir helt fukttäta. För att tätningarna ska fungera som det är tänkt är det mycket viktigt att varenda detalj blir korrekt utförd. Det gäller inte minst runt rörledningar, i skarvar och runt brunnar.

Det är minst lika viktigt att golvet läggs med ett fall, så att vattnet söker sig mot de brunnar som finns, och inte samlas i hörnor och vrår. Det här är något som professionella plattsättare kan på sina fem fingrar, och du som hobbyrenoverare behöver kämpa hårt med att åstadkomma. En kvalificerad plattsättare ska ha ett våtrumscertifikat. Det innebär att han eller hon har dokumenterade kunskaper och förmågan att bygga enligt gällande branschregler.

En viktig garanti

Även om du tycker att du kan renovera badrummet själv finns det ännu en anledning till varför professionella plattläggare är att föredra. De lämnar i och med sitt våtrumscertifikat garanti på sitt jobb, så att du som anlitar företaget slipper oroa dig för framtida problem. Det är en garanti som ger mervärde. För vem det är som renoverat ett badrum kan komma att ha en avgörande betydelse om olyckan trots allt är framme. Då kan garantin nyttjas om en vattenskada trots allt uppstår.

Det är kvittot på att allt gjorts enligt gällande regler. Och det är precis det som försäkringsbolaget kräver för att ge ersättning. Det är desto svårare att bevisa hur bra arbetet utförts om du gjort det själv. I slutänden kan således vem som gjorde vad vara skillnaden mellan att få ersättning för en skada och bli utan. Undersök därför alltid om företaget erbjuder kvalificerade plattsättare för det jobb du begär offert på.

https://www.dinbyggare.se/professionell-plattsattning-i-badrum/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

featured

Svensk inredningsaktör fyller 100 år – Vedum Kök & Bad

Published

on

By

En trotjänare bland de svenska inredningsaktörerna, Vedum Kök & Bad, firar 100 år under 2019.

Ett sekel av inredning och hantverk, där flera hundra tusen kök och badrum har lämnat fabriken i Vedum för att ta plats i de svenska hemmen.

– Vi har upplevt allt från 20-talets spegelluckor och låga diskbänkar, till 40-talets funkiskök utan plats för matbord – hela vägen fram till dagens personliga kök.

Om snickarglädje och kvalitet varit i fokus senaste 100 åren, tror vi att kommande 100 år kommer att handla om hållbarhet, flexibilitet och innovation.

För oss är kopplingen mellan dåtid, nutid och framtid självklar, och i år känns den förstås extra stark, säger Vedums VD och ägare Magnus Efraimsson.

Först ut i 100-årsfirandet är lanseringen av köket ”Alice Anno 2019”. Ett klassiskt kök som inspirerats av Vedums tidiga estetik, blandat med moderna funktioner.

Platsbyggda sittplatser och häll med inbyggd fläkt möter ett rymligt hörnskafferi och en klassisk porslinsho. Ett ljust kök som kombinerar 100 års hantverkstradition, med framtidens funktionalitet.

Vedum Kök & Bad grundades år 1919 av snickaren Viktor Lindberg med en vilja att skapa de bästa förutsättningarna i människors hem.

På det västgötska familjeföretaget tillverkas idag omkring 18 000 kök och 21 000 badrumsinredningar per år. Framgångsreceptet är enkelt, det stavas Vedum.

– Vår historia började här, i Vedum i Västergötland. Vi grundades här, vi tillverkar allt här, och många av våra medarbetare bor här.

Att vi hållit fast vid våra rötter är en nyckel till vår framgång. Våra 100 år av kunskap vill många ta med sig hem, säger Magnus Efraimsson.

https://www.vedum.se/

Continue Reading

featured

Det finns mycket man kan göra trots liten yta.

Published

on

By

9 inspirerande små badrum. Det finns mycket man kan göra trots liten yta. Här visar vi 9 bilder vi gillar och hoppas kan inspirera!

Continue Reading

featured

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES

Published

on

By

HEMNES – en badrumsdröm

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES, möbler med ett traditionellt men ändå modernt uttryck som står sig år efter år.

Därför känns det helt självklart att HEMNES nu också tar plats i badrummet.

När vi drömmer om ett nytt badrum är det ofta två spår som kommer upp, den ena är det moderna avskalade badrummet med en ångande SPA känsla, det andra är det romantiska, ljusa och klassiskt möblerade rummet, där HEMNES uttryck ligger precis på stilen.

När badrumsserien skulle tas fram, skapades en större grupp kring utvecklingsteamet för att ta reda på vad som skulle göra badrummet lättare att använda och tillsammans komma upp med nya lösningar. Resultatet är en låg förvaringsbänk, en öppen kommod med praktiskt rymlig låda, en hylla och ett fristående nätt skåp med glasdörrar.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

https://livethemma.ikea.se/kategori/badrum/

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Populär