Connect with us

featured

TERAZZO -Tiden för terazzo är här 

materialet som spås vara den nya, starka trenden i inredningssammanhang.

Published

on

TERAZZO -Tiden för terazzo är här

Terazzo - Konradssons Kakel

Tiden för terazzo är här – materialet som spås vara den nya, starka trenden i inredningssammanhang.

Ja, granit- och mosaikimitationen gör nu sin comeback.

Vad är Terazzo?
Innan vi spanar in trenden ordentligt bör kika lite närmre på vad terazzo egentligen är.

Terazzo är en konststen med en bas av cement, som blandas upp med krossade stensorter som exempelvis marmor, granit och kvarts.

Även glas eller spegelbitar kan blandas upp med basen, vilket skapar det levande uttryck som är typiskt för just terazzo.

Trots att terazzo är ett av världens första golvmaterial, introducerades inte retrostenen till den svenska marknaden förrän i början på 50-talet. Och det var då offentlig miljöer man vände sig till.

I dag ser vi terazzo i hemmets alla rum – och det är en trend som är här för att stanna.

Snyggt i alla stilar
Med terazzo följer oändliga designmöjligheter.

Terazzobetong som kan gjutas och slipas i en mängd olika former och färger har stor potential att fungera i alla slags interiörer.

Beroende på mix av material kan terazzon helt klart klä allt från färgsprakande till minimalistiska miljöer.

More is more
Varför inte köra all in när trenden ändå är som hetast? Som ni läste följer oändliga designmöjligheter.

Terazzon syns nämligen inte bara på golv och väggar, utan även i inredningen.

Vi ser terazzon smycka allt från köksredskap till textiler. Satsa på en kombination av färger och mönster.

Ja, more is more, helt enkelt.

https://konradssons.com/inspiration/trender/terazzo/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

featured

Svensk inredningsaktör fyller 100 år – Vedum Kök & Bad

Published

on

By

En trotjänare bland de svenska inredningsaktörerna, Vedum Kök & Bad, firar 100 år under 2019.

Ett sekel av inredning och hantverk, där flera hundra tusen kök och badrum har lämnat fabriken i Vedum för att ta plats i de svenska hemmen.

– Vi har upplevt allt från 20-talets spegelluckor och låga diskbänkar, till 40-talets funkiskök utan plats för matbord – hela vägen fram till dagens personliga kök.

Om snickarglädje och kvalitet varit i fokus senaste 100 åren, tror vi att kommande 100 år kommer att handla om hållbarhet, flexibilitet och innovation.

För oss är kopplingen mellan dåtid, nutid och framtid självklar, och i år känns den förstås extra stark, säger Vedums VD och ägare Magnus Efraimsson.

Först ut i 100-årsfirandet är lanseringen av köket ”Alice Anno 2019”. Ett klassiskt kök som inspirerats av Vedums tidiga estetik, blandat med moderna funktioner.

Platsbyggda sittplatser och häll med inbyggd fläkt möter ett rymligt hörnskafferi och en klassisk porslinsho. Ett ljust kök som kombinerar 100 års hantverkstradition, med framtidens funktionalitet.

Vedum Kök & Bad grundades år 1919 av snickaren Viktor Lindberg med en vilja att skapa de bästa förutsättningarna i människors hem.

På det västgötska familjeföretaget tillverkas idag omkring 18 000 kök och 21 000 badrumsinredningar per år. Framgångsreceptet är enkelt, det stavas Vedum.

– Vår historia började här, i Vedum i Västergötland. Vi grundades här, vi tillverkar allt här, och många av våra medarbetare bor här.

Att vi hållit fast vid våra rötter är en nyckel till vår framgång. Våra 100 år av kunskap vill många ta med sig hem, säger Magnus Efraimsson.

https://www.vedum.se/

Continue Reading

featured

Det finns mycket man kan göra trots liten yta.

Published

on

By

9 inspirerande små badrum. Det finns mycket man kan göra trots liten yta. Här visar vi 9 bilder vi gillar och hoppas kan inspirera!

Continue Reading

featured

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES

Published

on

By

HEMNES – en badrumsdröm

En av de mest uppskattade förvaringsserierna på IKEA är HEMNES, möbler med ett traditionellt men ändå modernt uttryck som står sig år efter år.

Därför känns det helt självklart att HEMNES nu också tar plats i badrummet.

När vi drömmer om ett nytt badrum är det ofta två spår som kommer upp, den ena är det moderna avskalade badrummet med en ångande SPA känsla, det andra är det romantiska, ljusa och klassiskt möblerade rummet, där HEMNES uttryck ligger precis på stilen.

När badrumsserien skulle tas fram, skapades en större grupp kring utvecklingsteamet för att ta reda på vad som skulle göra badrummet lättare att använda och tillsammans komma upp med nya lösningar. Resultatet är en låg förvaringsbänk, en öppen kommod med praktiskt rymlig låda, en hylla och ett fristående nätt skåp med glasdörrar.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

https://livethemma.ikea.se/kategori/badrum/

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Populär