Connect with us

featured

Unidrain förser exklusiv duschvägg med svart ram

Published

on

U

nidrain den eleganta GlassLine-serien med en ny design för duschväggen. Den kan nu levereras med en minimalistisk svart ram som ger ett enkelt, men samtidigt iögonfallande utseende. Det är verkligen detaljen som avgör!

I en tid då de flesta har lagt resandet på is ett tag kan vi låta tankarna flyga till det livliga stadslivet i The Big Apple. Om du längtar efter lite av den råa och industriella New York-stilen, kan du skapa rätt stämning i badrummet med det senaste tillskottet från danska Unidrain.

Unidrain presenterar ett nytillskott till den exklusiva GlassLine-lösningen, som omfattar både fall, avlopp och duschvägg. Nu finns den sistnämnda med en enkel, svart ram i pulverlackerad metall och 10 mm kvalitetsglas.

Ny design – samma fördelar
Väggen används tillsammans med den befintliga ShowerLine-avloppsarmaturen. Även om duschväggen får ett nytt och tuffare utseende genom den svarta ramen, går funktion och finish som alltid hand i hand i GlassLine-serien:
Den svarta ramen döljer kakelkanten i duschhörnan och ger en elegant finish. Den genomskinliga glasväggen håller samma höga kvalitet som alltid och glaset är nanobehandlat på insidan. Därmed rinner vattnet av lättare och rengöringen går smidigare. Showerline underlättar installationen och ger ett automatiskt korrekt fall samt att den har ett monteringsspår. Slutresultatet blir estetiskt tilltalande med den svarta ramen som döljer klinkerkanten.

Dessutom finns möjligheten att matcha glasväggen med ett brett utbud av svarta designelement. Om du vill understryka den nya stilen kan produkten kombineras med tillbehörsserien Reframe Collection och/eller avloppet HighLine Colour med svart panel och ram.

Fakta om den nydesignade duschväggen:

  • Finns i tre standardstorlekar (800/900/1 000 mm)
  • Försedd med Cleantec-nanobehandlat glas för enklare rengöring
  • Kan höger- och vänsterställas
  • Monteras utan synliga skruvar och beslag
  • Den svarta ramen döljer kakelkanten i duschhörnan
  • Passar kakeltjocklekar upp till 15 mm för väggplattor och upp till 20 mm för golvplattor.

Läs mer om den svarta duschväggen.

Vi som är bakom Badrumsplaneten, är en grupp av människor som har arbetat i branschen i många år och älskar verkligen att jobba med badrum renovation, kakel, klinker och badrumsinredning.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

featured

Bricmates utomhusklinker

är anpassad för att läggas i trädgårdar, runt pooler, balkonger

Published

on

Klinker utomhus

Utomhus kan vi på grund av klimat och påfrestningar inte alltid använda samma material som inomhus, men det finns några material som fungerar både inne och ute.

Ett sådant är klinker som tack vare att det bränts tills det sintrat, har fått en hög materialtäthet som gör det motståndskraftigt mot bland annat frost och kyla.

Utöver att vara ett starkt material går klinker att variera i det oändliga med plattor av olika form, storlek, struktur och färg.

Använd klinker ute för att skapa slitstarka och vackra ytor som är slitstarka och håller över en lång tid.

Bricmates utomhusklinker är anpassad för att läggas i trädgårdar, runt pooler, balkonger och andra utomhusmiljöer som förtjänar ett stilrent och bekvämt underlag.

Dessa vackra, frosttåliga och halkskyddade plattor är enkla att underhålla och skapar en ombonad atmosfär.

Läs mer om Bricmates utomhusklinker här

 

Continue Reading

featured

”Det är inte värt att snåla på golvbrunnen”

Published

on

Golvbrunnen är inte så gammal att den måste bytas enligt reglerna, men vad ska man råda kunden att göra vid en renovering? Sajad Mirkhalafi, VVS-Forums badrumsexpert, svarar.

Behöver man byta ut golvbrunnen när man renoverar badrummet?

Jag tycker att man alltid ska byta ut golvbrunnen av den enkla anledningen att det är en så liten kostnad i förhållande till totalkostnaden för ett nytt badrum. Idag säger branschreglerna att golvbrunnar äldre än från 1990 måste bytas men bara för att en golvbrunn från 1991 uppfyller kraven så innebär det inte att det är klokt att behålla den.

En tumregel är att golvbrunnar äldre än tio år bör man byta ut.

Sajad Mirkhalafi besvarar frågor om badrum. Foto: Getty Images/Montage.

LÄS MER OM SAJAD:
”VI HITTADE ÖVER 50 FEL I DET LYXRENOVERADE BADRUMMET”

LÄS FLER SVAR FRÅN SAJAD:
FÅR MAN INSTALLERA TAPPVATTENLEDNINGAR I GOLVBJÄLKLAG MED GOLVVÄRME?

Vi har störst andel fuktskador runt golvbrunnar och därför tycker jag inte att man ska försöka få beställaren att förstå att bygger man om ett badrum som håller i 25 år så blir en äldre golvbrunn badrummets svagaste länk och det är inte värt några tusenlappar att riskera att den kan skada hela rummet.

 

Continue Reading

featured

Hylén & Kjellander VVS AB – 100 % kundnöjdhet

Published

on

Välkommen till Hylén & Kjellander VVS AB

Vi är en helhetsleverantör och ett kompetent gäng med många år i VVS-branschen.

Vår målsättning är att vara den bästa aktören för våra kunder med 100 % kundnöjdhet.

Vi verkar i Öresundsregionen och riktar oss primärt till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och VVS-konsulter.

Vi arbetar enligt gällande branschregler, är auktoriserade inom Säker Vatteninstallation och certifierade för Heta Arbeten.

Vi är medlemmar i bransch- och arbetsgivarorganisationen VVS Företagen och har erfarna arbetsledare och ledande montörer.

Vi utför servicearbeten, rotarbeten och nyinstallationer och har idag avtal med flertalet fastighetsägare i regionen.

Våra specialistområden är vatten- och avloppssystem, stambyten, värmepumpar, vattenburna värmesystem samt kylsystem.

Våra arbeten dokumenteras noggrant och vi erbjuder full transperens. Kom in med en förfrågan och vi lämnar offert enligt ert önskemål; fast pris, budgetpris, rörligt pris eller enligt LOU.

Vi gör alltid en genomgång på plats för att analysera status och föreslå den bästa lösningen, innan vi lämnar offert.

Vi samarbetar med de största produktleverantörerna på marknaden inom både sanitet och värme vilket gör att du kan känna dig helt trygg med våra installationer.

http://www.hkvvsab.se/

Continue Reading

Trending