Connect with us

featured

Vispar som blandar och ger

Published

on

E

n gammal bekant, en överraskning och en besvikelse. Omrörarna gick varma när några plattsättare från Uppsala testade att slå fix och fog utan degigt krångel.

Liljeholmskajen mitt emot Södermalm i Stockholm. Ytterligare ett höghus är snart färdigbyggt. JM-projektet ”Kajplats 6” blir 26 våningar högt och de absolut lyxigaste lägenheterna på toppen kommer att gå för 14 miljoner kronor.

Här står sedan ett knappt år tillbaka plattsättare från Uppsalaföretaget K360 och jobbar med kök och badrum i den mäktiga skrapan. Aras Khder, Simon Jakobsson, Linus Simons och Anssi Salo Tedborn. Om de hade kunnat tänka sig en våning här bland molnen? Jadå, det är jättefint, säger någon. En annan att det inte vore så dumt med en liten rabatt för dem som faktiskt byggt kåken. Att jobba här har funkat fint.

– Även om det är skönt när man jobbar med vanliga trapphus, att man kan se slutet, så är det bekvämt att vara på samma ställe så länge. Man slipper flytta runt sina grejer hela tiden, säger Linus Simons.

Det är av stor vikt att maskinen har en styrka att lita på. Foto: Magnus Liam Karlsson

I lya efter lya, våning för våning, ska fix och fog vispas upp. Totalt kommer deras arbete innebära dusch- och matlagningsmöjligheter i 200 lägenheter.

Omröraren går därför varm under dagarna och det är av stor vikt att maskinen har en styrka att lita på; att den kan slå fix och fog utan degigt krångel.

Plus, förstås, om redskapet är skonsamt för rygg och att den inte låter som en plågad bergborr à la Hallandsåsen.
– För mig är styrkan viktig och att den går att göra längre med tanke på ergonomin. Jag vispar mycket och är lång själv, säger Simon Jakobsson.
– Att den slår fixet ordentligt, att den har bra grepp och inte låter för mycket, tillägger Linus Simons.

Vi som är bakom Badrumsplaneten, är en grupp av människor som har arbetat i branschen i många år och älskar verkligen att jobba med badrum renovation, kakel, klinker och badrumsinredning.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

featured

Bricmates utomhusklinker

är anpassad för att läggas i trädgårdar, runt pooler, balkonger

Published

on

Klinker utomhus

Utomhus kan vi på grund av klimat och påfrestningar inte alltid använda samma material som inomhus, men det finns några material som fungerar både inne och ute.

Ett sådant är klinker som tack vare att det bränts tills det sintrat, har fått en hög materialtäthet som gör det motståndskraftigt mot bland annat frost och kyla.

Utöver att vara ett starkt material går klinker att variera i det oändliga med plattor av olika form, storlek, struktur och färg.

Använd klinker ute för att skapa slitstarka och vackra ytor som är slitstarka och håller över en lång tid.

Bricmates utomhusklinker är anpassad för att läggas i trädgårdar, runt pooler, balkonger och andra utomhusmiljöer som förtjänar ett stilrent och bekvämt underlag.

Dessa vackra, frosttåliga och halkskyddade plattor är enkla att underhålla och skapar en ombonad atmosfär.

Läs mer om Bricmates utomhusklinker här

 

Continue Reading

featured

”Det är inte värt att snåla på golvbrunnen”

Published

on

Golvbrunnen är inte så gammal att den måste bytas enligt reglerna, men vad ska man råda kunden att göra vid en renovering? Sajad Mirkhalafi, VVS-Forums badrumsexpert, svarar.

Behöver man byta ut golvbrunnen när man renoverar badrummet?

Jag tycker att man alltid ska byta ut golvbrunnen av den enkla anledningen att det är en så liten kostnad i förhållande till totalkostnaden för ett nytt badrum. Idag säger branschreglerna att golvbrunnar äldre än från 1990 måste bytas men bara för att en golvbrunn från 1991 uppfyller kraven så innebär det inte att det är klokt att behålla den.

En tumregel är att golvbrunnar äldre än tio år bör man byta ut.

Sajad Mirkhalafi besvarar frågor om badrum. Foto: Getty Images/Montage.

LÄS MER OM SAJAD:
”VI HITTADE ÖVER 50 FEL I DET LYXRENOVERADE BADRUMMET”

LÄS FLER SVAR FRÅN SAJAD:
FÅR MAN INSTALLERA TAPPVATTENLEDNINGAR I GOLVBJÄLKLAG MED GOLVVÄRME?

Vi har störst andel fuktskador runt golvbrunnar och därför tycker jag inte att man ska försöka få beställaren att förstå att bygger man om ett badrum som håller i 25 år så blir en äldre golvbrunn badrummets svagaste länk och det är inte värt några tusenlappar att riskera att den kan skada hela rummet.

 

Continue Reading

featured

Hylén & Kjellander VVS AB – 100 % kundnöjdhet

Published

on

Välkommen till Hylén & Kjellander VVS AB

Vi är en helhetsleverantör och ett kompetent gäng med många år i VVS-branschen.

Vår målsättning är att vara den bästa aktören för våra kunder med 100 % kundnöjdhet.

Vi verkar i Öresundsregionen och riktar oss primärt till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och VVS-konsulter.

Vi arbetar enligt gällande branschregler, är auktoriserade inom Säker Vatteninstallation och certifierade för Heta Arbeten.

Vi är medlemmar i bransch- och arbetsgivarorganisationen VVS Företagen och har erfarna arbetsledare och ledande montörer.

Vi utför servicearbeten, rotarbeten och nyinstallationer och har idag avtal med flertalet fastighetsägare i regionen.

Våra specialistområden är vatten- och avloppssystem, stambyten, värmepumpar, vattenburna värmesystem samt kylsystem.

Våra arbeten dokumenteras noggrant och vi erbjuder full transperens. Kom in med en förfrågan och vi lämnar offert enligt ert önskemål; fast pris, budgetpris, rörligt pris eller enligt LOU.

Vi gör alltid en genomgång på plats för att analysera status och föreslå den bästa lösningen, innan vi lämnar offert.

Vi samarbetar med de största produktleverantörerna på marknaden inom både sanitet och värme vilket gör att du kan känna dig helt trygg med våra installationer.

http://www.hkvvsab.se/

Continue Reading

Trending